Produktnyheter: Genelec 8351B och 8361A koaxiala trevägsmonitorer samt adaptiv W371A woofer

genelec-the-ones-nyhet

Genelec lanserade nya produkter i september. The Ones-produkfamiljen expanderar – koaxiala kombineras med adaptiv woofer-teknik.

 

8351B och 8361A

 

Genelec utökar sin familj av Ultimate Point Source Monitor-högtalare. De nya 8351B och 8361A koaxialtrevägsmonitorerna möjliggör kompromisslös ljudåtergivning även i större kontrollrum, vid längre lyssningsavstånd samt vid högre ljudtryckskrav.

Den adaptiva woofern W371A lanseras på marknaden och tillsammans med The Ones-familjen erbjuder den en unik neutral ljudkontrollreferens, från ultranärområdet till masteringapplikationer och huvudmonitoranvändning.

 

The Ones-produktfamiljens historia

 

The Ones-produktsortimentet lanserades 2014 med 8351A.

Tack vare 8351A:s exceptionellt noggranna ljudbild, breda frekvensomfång, riktningskontroll och ljudåtergivning utan lyssningströtthet, kan yrkespersoner arbeta snabbare och utföra ett bättre arbete som grundar sig på fakta vid inspelning och mixning.

År 2017 lanserades högtalarna 8331A och 8341A, som tillsammans med 8351A formade en trio av närområdesmonitorer som överraskade användare runt om i världen med sin enastående prestanda och som fick flera utmärkelser i branschen.

Högtalarna i The Ones-familjen blev snabbt kända som högtalare som gör ett bra rum ännu bättre.

Genelec-8361A-8351B

Nya 8361A

Den nya 8361A trevägsaxialmonitorn utvecklar konceptet med punktljudkälla ytterligare. Branschens mest avancerade akustiska prestanda kombineras med

  • stor dynamik,
  • oöverträffad riktningskontroll,
  • exakt ljudbild och
  • ett maximalt ljudtryck på mer än 118 dB.

8361A är The Ones-familjens största koaxialmonitor. Den erbjuder en fantastisk upplevelse på lyssningsavstånd upp till fem meter och lämpar sig därför mycket bra för små och medelstora kontrollrum.

8361A innehåller två akustiskt gömda lågförvrängda baselement med högt ljudtryck och ett nytt MDC mellanregister-/diskantkoaxialelement med egenskaper som jämn justerbarhet, låg förvrängning, högt ljudtryck och ett frekvensomfång som sträcker sig över 40 kilohertz.

8361A:s unika minimidiffraktionshölje eliminerar missfärgning av ljud. Hela frampanelen är en Directivity Control Waveguide som skapar ett fantastiskt brett lyssningsområde.

Genelecs egendesignade klass-D förstärkare möjliggör avancerad DSP-bearbetning, som även inkluderar korrigering av högtalarens fördröjning och styrenhet för att kompensera för rummets inverkan.

 

Nyhet 8351B

Den nya modellen 8351B utnyttjar tekniken hos The Ones produktfamilj när det kommer till elektronisk, mekanisk och akustisk design. 8351B har till och med bättre prestanda än sin prisbelönta föregångare. 8351:s maximala ljudtryck är högre, förmågan att korrigera akustiken i ett rum är större, högtalaren har jämn fördröjning och frekvensomfånget når mer än 40 kilohertz.

 

Nyhet: W371A woofer

Den adaptiva W371A woofern är ett verkligt unikt koncept som designats specifikt för att komplettera monitorerna 8341, 8351 och 8361 på ett sömlöst sätt. Tillsammans med dessa monitorer, producerar W371 hela ljudbandets återgivning med oöverträffad ljudneutralitet och utmärkt riktningskontroll och rumsakustik.

Studion kan nu utnyttja huvudmonitorns fördelar eftersom högtalarna kan positioneras optimalt i kontrollrummet. Det är också möjligt att byta från närlyssning till huvudmonitorlyssning utan att ljudbilden överförs.

W371A har dimensionerats så att den kan användas som ett stativ för högtalare i The Ones-serien (mått 1 108 x 400 x 400 mm). Den har två högpresterande baselement, varav ett är riktat framåt och det andra bakåt. W371A erbjuder en rad olika sätt att skräddarsy lyssningsrummets ljudåtergivning till de fyra lägsta kritiska oktaverna. Dessutom erbjuder W371A betydligt högre prestanda jämfört med konventionella fristående högtalare. W371A kan användas för att producera ett jämnare frekvensomfång och en mer konsekvent lågfrekvent ljudbild utan att offra kvaliteten på immersionen.

W371A kompletterar The Ones-koaxialhögtalarnas två baselement, vilka skapar ett system där basarna skapar sammanlagt fyra element per kanal.

Basfrekvensernas beteende är ofta en viktig faktor för en studios ljudkvalitet.

W371A går längre än något annat monitorhögtalarsystem för att kompensera för skadliga lågfrekventa problem i lyssningsmiljön.

genelec-W371A

 

SAM-monitorerna integrerar med Genelecs GLM-programvara

Alla högtalare i The Ones-kollektionen är en del av Genelecs Smart Active Monitor-familj. De integreras med Genelecs GLM-programvara med vilken man kan konfigurera, kalibrera och hantera storskaliga monitorsystem.

GLM-programvaran minimerar lyssningsrummets påverkan och hjälper till att producera inspelningar som upprepas exakt i olika ljudåtergivningssystem, vare sig det är mono, stereo eller ett mångkanaligt immersionsystem.

 

Genelecs VD Siamäk Naghian kommenterade de nya produkterna:

”Ingen annan studiomonitorkollektion kan erbjuda samma nivå av konsekvent noggrannhet, neutralitet och förmåga att anpassa sig till akustiken i varje rum. Från 8331A:s ultranärområdeslyssning till 8361A- och W371-systemets fullfrekvensband, vår point source-teknik anpassas nu till alla användningsområden. Detta ökar kollektionens lämplighet och betonar The Ones-produktfamiljens ställning som en marknadsledande lösning i jakten på korrekt ljudåtergivning.”

Produktpriserna kommer att fastställas snart!

  • Tilläggsinformation: Marcus Bergqvist, marcus@msonic.se

 

 

Vi har för tillfället en GENELEC SAM™ BYTESKAMPANJ

Se kampanj

 

 

Genelec The Ones

 

msonic är en certifierad återförsäljare för Genelec SAM-Systems.

genelec-certified-dealer-msonic